OpenUP2.0

Hieronder zijn verschillende digitale formats te vinden om zelf aan de slag te gaan met Open Up Magazine. Hierin kunt u eigen, of door leerlingen verzamelde, voorbeelden in bundelen. Daarna kunt u uw eigen magazine digitaal verspreiden onder de leerlingen of uitprinten en in de mediatheek zetten.

Graag ontvang ik voltooide versies van OpenUp2.0 om hier te delen. Zo creëren we met elkaar een steeds groeiende database!

WORD                                                                                                      INDESIGN
Klik op de afbeeldingen voor de formats!

word        indesign

Omdat WordPress geen Indesignbestanden ondersteund, kunnen deze formats (document en template) gevonden worden via een googledrive.

 

WORD – Uitleg

Het format bevat de gebruikte lettertypes (Sargento Gorila, Urban TribE, Verdana), kleuren en logo van Open Up Magazine. Graag zie ik lettertypes en logo behouden. Kleuren, afbeeldingen en plaatsing van tekst is naar eigen inzicht aan te passen en te plaatsen.

Per kunstenaar is er een spread (2 pagina’s) om tekst en beeldmateriaal te verwerken in het magazine. Zo is er genoeg ruimte om een beeld te scheppen, maar wordt het magazine niet te lang. Wilt u pagina’s toevoegen, staat u dat uiteraard vrij. Houdt dan wel rekening met een kloppende hoeveelheid pagina’s voor een geprinte versie.

De kleurvlakken van de gekleurde pagina’s kunnen een andere kleur gegeven worden of gekopieerd worden om bij andere pagina’s als achtergrond te dienen.

Er is door het hele bestand (op titelblad en tussenbladen) een voorbeeldafbeelding gebruikt. Deze kan vervangen worden door pagina vullende afbeeldingen van kunstenaars in het magazine.swirl

Belangrijk bij het (ver)plaatsen van afbeeldingen, tekstvakken of vervangen van de voorbeeldafbeelding is dat de ‘tekstterugloop’ op ‘transparant’ of ‘voor/achter tekst’ gezet wordt en dan de positie van de afbeelding ‘gefixeerd is op pagina’. Hierdoor voorkomt u verspringen van afbeeldingen bij aanpassingen aan de tekst.
Dit kan gedaan worden via het icoontje naast de geplaatste afbeelding:

Inkedicoontje_LIInkedtekstterugloop_LI

Zoals te zien is, zit er opvultekst in de tekstvakken, deze kan uiteraard vervangen worden.

Maak het een eigen product: een Open Up 2.0! Ik zie het resultaat graag!

 

INDESIGN – Uitleg

Als u met InDesign overweg kunt, is het maken van een eigen magazine zowaar nog makkelijker dan via Word. Zeker aangezien het template er al is!

Ook dit format bevat de gebruikte lettertypes (Sargento Gorila, Urban TribE, Verdana), kleuren en logo van Open Up Magazine. Graag zie ik lettertypes en logo behouden. Kleuren, afbeeldingen en plaatsing van tekst is naar eigen inzicht aan te passen en te plaatsen.

Per kunstenaar is ook hier een spread (2 pagina’s) om tekst en beeldmateriaal te verwerken in het magazine. Zo is er genoeg ruimte om een beeld te scheppen, maar wordt het magazine niet te lang. Wilt u pagina’s toevoegen, staat u dat uiteraard vrij. Houdt dan wel rekening met een kloppende hoeveelheid pagina’s voor een geprinte versie.

De kleurvlakken van de gekleurde pagina’s kunnen een andere kleur gegeven worden of gekopieerd worden om bij andere pagina’s als achtergrond te dienen.

Er is door het hele bestand (op titelblad en tussenbladen) een voorbeeldafbeelding gebruikt. Deze kan vervangen worden door pagina vullende afbeeldingen van kunstenaars in het magazine.

swirl

Belangrijk bij het (ver)plaatsen van afbeeldingen, tekstvakken of vervangen van de voorbeeldafbeelding is dat als er een bepaalde afstand tussen bepaalde onderdelen moet blijven u deze allemaal moet selecteren. Dit kunt u doen door CTRL+SHIFT ingedrukt te houden als u de verschillende vlakken aanklikt. Zo worden ze tijdelijk gegroepeerd en kunt u deze samen verplaatsen. Scheelt een hoep gepriegel om de verschillende afbeeldingen of tekstvakken weer uit te lijnen.

Zoals te zien is, zit er ook hier opvultekst in de tekstvakken, deze kan uiteraard vervangen worden.

Maak het een eigen product: een Open Up 2.0! Ik zie het resultaat graag!